Muziekplezier van 0 tot 4 voor kinderen en (groot)ouders

Samen muziek maken is leuk en kan goed worden gebruikt om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Het leert je te luisteren naar jezelf en anderen, het bevordert de sociaal emotionele ontwikkeling en de taal- en spraakontwikkeling.

Al voor de geboorte zijn kinderen in staat om geluiden te horen en te onderscheiden. Muziek vormt zeker bij jonge kinderen een belangrijke ingang voor het maken van contact.

 

Wat gaan we doen?

 

Tijdens de lessen Muziekplezier maken de kinderen op een speelse en ontspannen manier kennis met muziek, instrumenten, ritme, melodie en harmonie. De lessen zijn volgens een vaste structuur opgebouwd waarbinnen telkens nieuwe liedjes, onderwerpen en instrumenten worden aangeboden.

 

Waar?

 

De cursus Muziekplezier kan worden aangeboden op kinderdagverblijven en basisscholen. Het aantal lessen wordt in overleg bepaald. Desgewenst worden de Muzieklessen aangepast aan het thema.

 

Bij je thuis?

 

Steeds meer mensen verzamelen kinderen en ouders uit hun omgeving bij elkaar en vragen of ik bij hun thuis de cursus Muziekplezier wil geven. Dat kan zeker! Het tarief hangt af van de hoeveelheid lessen, het aantal deelnemers en kilometers.